Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с

...
Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с
Коментари Харесай

След слънчевото време днес, идват нови валежи и гръмотевични бури

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с оптимални температури сред 22° и 27°, в София – към 22° и слаб, в Източна България – до сдържан източен вятър. В околните часове обаче, основно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а също и условия за градушки.

И през идващото денонощие на доста места ще има валежи, а температурите ще се намалят още и дневните ще са сред 19° и 24°, в София – към 19°. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия и за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. За тези, които ще стават рано, минималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 12°.

По Черноморието утре облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, като по най-високите върхове преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър.

В петък ще доминира слънчево време, тук-там със следобедни валежи. През деня ще стартира стопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато пък вероятността за превалявания понижава. В понеделник превалявания са малко евентуални, само че във вторник още веднъж ще се заоблачи и основно в планинските региони, още веднъж ще завали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР